Ter Duinen voor het leven

Onze traditie

Jana_Gellinck_91

Coxydiens

Thomas Dehuit Keuken_42

Ambassadeurs

Hotelschool ‘Ter Duinen’ dankt zijn reputatie deels aan het succes van haar vele afgestudeerden.
Om de relatie met haar oud-leerlingen te verstevigen, worden elk jaar drie oud-leerlingen als ambassadeurs van de school aangesteld. Deze ambassadeurs zullen gedurende één schooljaar een actieve rol spelen in de promotie van de school. Het is ook de bedoeling dat deze oud-leerlingen bij het leerproces van de leerlingen zullen betrokken worden, bijvoorbeeld tijdens een lesmoment, een bedrijfsbezoek of als gastspreker.

Voor het schooljaar 2018-2019 zijn onze ambassadeurs:

Tim Van Der Valk, General Manager Van Der Valk **** Beveren, is een oud-leerling, promotie 2006, die na Ter Duinen verder studeerde in de Hotelschool Den Haag waar hij zijn bachelor behaalde. Hij vervolmaakte zijn opleiding verder in Australië.
Tim is een telg van de gekende Van Der Valk-familie wiens naam in de Lage Landen onlosmakelijk met HORECA is verbonden.
In januari treedt Tim als gastdocent op in Ter Duinen. Hij is een prima ambassadeur van de school die hem vooral discipline bijbracht en de passie voor zijn vak heeft aangewakkerd.

Kris Lismont, mede-eigenaar Ambrozijn & initiatiefnemer Mondevino, is oud-leerling van promotie 1993 en zo was hij medestudent van uittredend ambassadeur Filip Claeys.
Kris is via familiale weg in de hotelschool terechtgekomen. Het was zijn broer Johan die kok wou worden. De fijne verhalen van broer Johan overtuigden Kris om ook in Ter Duinen zijn toekomst te smeden.
Na de studies startte hij samen met zijn broer Ambrozijn waar hij 14 jaar actief bleef. Aansluitend runde hij 6 jaar Mondevino samen met zijn echtgenote.
Kris is ervan overtuigd dat eigenlijk elke Coxydien een ambassadeur voor Ter Duinen is.

Piet Huysentruyt, sterrenchef bij Likoké * & tv-chef, is oud-leerling van promotie 1983 en ondertussen mediafenomeen. Hij volgde zijn opleiding in de hotelschool Ter Duinen waarna hij ging werken in diverse binnen- en buitenlandse restaurants. Uiteindelijk opende hij een eigen restaurant in Wortegem dat na een tijd een Michelinster kreeg.
Het grote publiek leerde Piet kennen met het kookprogramma Lekker Thuis op VTM, waarvan meer dan 1000 afleveringen zijn uitgezonden. Later maakte hij het programma SOS Piet, waar hij bij Vlaamse gezinnen thuis culinaire problemen gaat oplossen. Zijn naam werd geleend aan een gamma van keukenkruiden, bouillon en potten en pannen.
Piet Huysentruyt bracht ook een hele reeks succesvolle kookboeken op de markt.

Voor het schooljaar 2017-2018 bedanken we onze ambassadeurs:

  • Stijn Beschuyt, hoteldirecteur Martin's Brussels EU
  • Mike Dooms, sommelier bij De Kromme Watergang **
  • Filip Claeys, chef van restaurant De Jonkman **

Voor het schooljaar 2016-2017 bedanken we onze ambassadeurs:

  • Stijn Creupelandt, Human Resources Business Partner at Seabourn Cruise Line
  • Isabel D’Hulster, zaakvoerder bij evenementen bureau Présence
  • Peter Goossens, chef van restaurant Hof van Cleve ***

Voor het schooljaar 2015-2016 bedanken we onze ambassadeurs:

  • Geert Van Hecke, chef van Restaurant De Karmeliet ***
  • Jolien Laenen, zaakvoerster van De Wingerd in Vorselaar
  • Bart Van Cauwelaert, hotelmanager van Sofitel Quiberon Thalassa

De ambassadeurs krijgen elk jaar twee unieke geschenken van de school als eerbetoon aan hun carrière en hun inzet voor de school.

ambassadeurs 2018-2019
Back to top