Ambassadeurs

Hotelschool ‘Ter Duinen’ dankt zijn reputatie deels aan het succes van haar vele afgestudeerden.
Om de relatie met haar oud-leerlingen te verstevigen, worden elk jaar drie oud-leerlingen als ambassadeurs van de school aangesteld. Deze ambassadeurs zullen gedurende één schooljaar een actieve rol spelen in de promotie van de school. Het is ook de bedoeling dat deze oud-leerlingen bij het leerproces van de leerlingen zullen betrokken worden, bijvoorbeeld tijdens een lesmoment, een bedrijfsbezoek of als gastspreker.

Voor het schooljaar 2021-2022 zijn onze ambassadeurs:

Jeroen Meus
Jeroen begon als jonge chef in The Boardroom, die hij samen met zijn broer runde. Regelmatig mocht hij toen al zijn kookkunsten tonen op het VRT-scherm. Ondertussen is er veel water naar de zee gestroomd. The Boardroom werd verlaten om te focussen op zijn TV-carrière. Zijn culinaire ei legde hij nog lange tijd in Luzine. Daarna zorgde Dagelijkse Kost voor zijn eigen dagelijkse kost. Later mocht hij Plat Préferé’s klaar maken van bekende personen. Nog later werd hij een echte quizmaster in Twee tot de zesde macht. De chef werd een echte TV-persoonlijkheid. Michelinsterren werden net niet behaald, Vlaamse TV-sterren des te meer. Lees het volledige verhaal in ons Magazine.

Sofie Dumont
"Ik wil er zijn als de school me nodig heeft, naar de school komen om te koken. Zo maakten we lekkere gezonde granola met gegrilde peer vanille en olijfolie samen met 4 HT, dat je recht zou kunnen serveren op het onbijt in een top hotel, en die de leerlingen dan konden verkopen om hun klaskas te spijzen. Ik vind het ook fijn om mijn ervaringen met jonge mensen te delen. Misschien wil ik ook wel meisjes helpen hun rol te ontdekken in deze sector. Want het is niet altijd evident, niets komt voor niets. Maar als je ervoor gaat en keihard werkt, komt het goed. Ik vond het steeds fijn om met stagiairs te werken in de restaurants waar ik werkte.
En verder ben ik gewoon fier om ambassadeur te mogen zijn van deze prachtschool. Die boodschap wil ik wel helpen uitbrengen, met plezier vertel ik wat een mooie school Ter Duinen is." Het volledige interview met Sofie lees je hier.

William Wouters
Jarenlang was hij de zaakvoerder van het Antwerpse restaurant Pazzo en voorzitter van de Belgische Sommeliersgilde. In 2012 was hij ook de officiële kok van de Rode Duivels op het WK voetbal in Brazilië. William trok een aantal jaren geleden naar Portugal om wijn te maken met zijn vrouw Filipa Pato. Hun wijnen uit de streek Bairrada krijgen regelmatig topscores van internationale critici. William Wouters staat momenteel ook aan het hoofd van de ASI (Association de la Sommelerie Internationale), een internationale beroepsvereniging die 61 landen en meer dan 40.000 leden vertegenwoordigt). In ons Magazine lees je o.a. meer over zijn visie op de toekomst van de restaurantsector.

Voor het schooljaar 2019-2020 bedanken we onze ambassadeurs:

 • Hans Dekeyser, operationeel manager Dukes' Palace***** Superior Brugge
 • Frans Lathioor, oud-leraar HK Drankenkennis, winnaar Champagneambassadeurs Epernay '05, '07,...
 • Seppe Nobels, sterrenchef Graanmarkt 13

Voor het schooljaar 2018-2019 bedanken we onze ambassadeurs:

 • Tim Van Der Valk, General Manager Van Der Valk **** Beveren
 • Kris Lismont, mede-eigenaar Ambrozijn & initiatiefnemer Mondevino
 • Piet Huysentruyt, sterrenchef bij Likoké * & tv-chef

 

Voor het schooljaar 2017-2018 bedanken we onze ambassadeurs:

 • Stijn Beschuyt, hoteldirecteur Martin's Brussels EU
 • Mike Dooms, sommelier bij De Kromme Watergang **
 • Filip Claeys, chef van restaurant De Jonkman **

 

Voor het schooljaar 2016-2017 bedanken we onze ambassadeurs:

 • Stijn Creupelandt, Human Resources Business Partner at Seabourn Cruise Line
 • Isabel D’Hulster, zaakvoerder bij evenementen bureau Présence
 • Peter Goossens, chef van restaurant Hof van Cleve ***

 

Voor het schooljaar 2015-2016 bedanken we onze ambassadeurs:

 • Geert Van Hecke, chef van Restaurant De Karmeliet ***
 • Jolien Laenen, zaakvoerster van De Wingerd in Vorselaar
 • Bart Van Cauwelaert, hotelmanager van Sofitel Quiberon Thalassa

De ambassadeurs krijgen elk jaar twee unieke geschenken van de school als eerbetoon aan hun carrière en hun inzet voor de school.

5
Back to top