Sumba Hospitality Foundation 20-02-2020

De Sumba Hospitality Foundation is een hotelschool die 3 jaar geleden door Inge De Lathauwer werd opgericht op het Indonesische eiland Sumba voor kinderen uit achtergestelde gezinnen. Het eiland Sumba ligt op 50 minuten vliegen van Bali, is nog heel authentiek en ongerept.

Inge heeft de Sumba Hospitality Foundation (SHF) opgericht met als doelstelling mee ervoor te zorgen dat de verdere ontwikkeling van toerisme op het eiland Sumba op een duurzame manier gebeurt ten voordele van de Sumbanezen en met respect voor de natuurlijke resources van het eiland. 

Zij is 3 jaar geleden gestart met de bouw van een hotelschool waar 60 kinderen (18-21 jaar) gedurende een 18-tal maanden een vocational training (incl stage) kunnen volgen in een aantal hoteldisciplines zoals kok, kamermeisje, bar en restauratie, onthaal en spa. Daarnaast krijgen ze ook lessen in sustainable farming en permacultuur.  De meerderheid van de lessen zijn in het Engels.

Ondertussen zijn er al 3 lichtingen van studenten afgezwaaid met succes en hebben ze allen een job of internship gevonden in 4 en 5 sterrenhotels in Sumba of Bali. Een nieuwe groep van een 60-tig tal kinderen is gestart in juli. Op het terrein zijn 9 bungalows waar toeristen kunnen verblijven, daarnaast is er ook het restaurant, de farm en het spa center. Het restaurant heeft op korte tijd een reputatie opgebouwd als het beste restaurant van Sumba.

Wij zijn op zoek naar een chef kok die ook graag les geeft om het team in Sumba te vervoegen idealiter tot het einde van het schooljaar (einde mei) - een kortere periode (min 3 maanden) is ook mogelijk.

Wij zouden u dank weten indien u deze vacature via de diverse kanalen en uw website zou willen verspreiden bij uw alumni, oud-leerkrachten of personen waarvan u denkt dat ze hiervoor interesse zouden kunnen hebben.

Aarzel mij niet te contacteren indien u meer informatie zou nodig hebben.

Cathy Bril - Member of the Advisory Board

Sumba Hositality Foundation

0477 624 579    http://sumbahospitalityfoundation.org/

Back to top