HK 4 - NO FOOD TO WASTE

20 Feb 2017

Tijdens deze Academy gaan we dieper in op de mogelijkheden van de voedseloverschotten.

PROGRAMMA HK ACADEMY #4

14.00 u: Intro door Steven Desair van Eatmosphere en Joris Lens van AUB-SVP: Boekvoorstelling Meer dan rest 
Een ‘maatschappelijk kookboek’ over de troeven van duurzame productie en verwerking van voeding, zowel voor ons milieu en onze gezondheid, als voor de smaakbeleving.

14.30 u: Demo door Nicolas Decloedt van Humus Restaurant: Vegetarisch toveren met voedselverspilling
Chef Nicolas Decloedt gebruikt de kennis en de invloeden van het vele reizen om verfijnde gerechten te creëren met eenvoudige ingrediënten. Hoe kunnen we anders omgaan met voeding?

15.15 u: Demo door Maxime Willems van Proef.club en Michiel Rabaey van Ter Duinen: Zeekat zero waste en Noordzee Garum, vischips
Verneem alles over de wetenschap achter fermentatie (garum), de biologie rond bijvangst en het principe van ‘snuit tot vin’-eten waarbij experimenteren en inspiratie een belangrijke rol spelen.

16.00 u: Pauze

16.15 u: Demo door Atelier Dierendonck 
Dierendonck vindt het een uitdaging om alles van het varken en het rund te gebruiken in hun culinaire creaties. Dat dit geen loze beloftes zijn, bewijst Hendrik dagelijks in zijn zaken in Sint-Idesbald en Nieuwpoort en binnenkort ook in Brussel. Vandaag ook even in Ter Duinen.

17.00 u: Demo door Mario Vandeneede van Chocolatoa
Mario maakt een dessert met alles wat de cacaovrucht te bieden heeft: cacaonibs, cacaopulp, cacaoschillen... Alles wordt verwerkt in klassieke en moderne toepassingen.

17.45 u: Getuigenis voedseloverschotten in Hotelschool Ter Duinen door Bart Denys 

18.15 u: Walking dinner met bits & bites, drinks & more 
met hapjes van de ‘Trash Cooking Contest’


Deelnameprijs: 25 euro.

Het aantal plaatsen is beperkt.
Wees dus snel en reserveer via T 058 51 11 98 of info@hotelschoolkoksijde.be.
Gelieve vooraf te storten met de vermelding HK Academy #4 op het rekeningnummer:
BE 80 4748 1017 7177

banner
Back to top