Diner Afrique

06 Dec 2017

Online reserveren kan via https://www.dinerafrique.be/reservatie 

Uganda Hotel and Tourism Institute Jinja zegt je waarschijnlijk niets. Waar is Jinja zelfs gelegen? Misschien klinkt Kampala je wel bekend in de oren. De hoofdstad van Uganda? Wel zo’n 2 uur daarvandaan kan je de hotelschool en aangrenzend hotel ‘The Crested Crane’ vinden. Hier zijn zo’n 500 enthousiaste studenten dagelijks bezig met het leren van alle kneepjes van het vak en het runnen van het charmante hotel. 

Spijtig genoeg zijn niet alle middelen aanwezig om de ideale leeromgeving aan te bieden. Zo zijn er amper genoeg docenten om alle 500 studenten te onderwijzen. Boeken en cursussen zijn er schaars en internet en elektronica nog schaarser. Ze proberen de beste service mogelijk aan te bieden aan de hotelgasten maar kampen vaak met onvermijdelijke problemen zoals koud water, beperkte keuzes in maaltijden en gelimiteerde telefoon- en internetmogelijkheden.

Daarom hebben wij besloten, als laatstejaarsstudenten Eventmanagement VIVES, om samen te werken met de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde en een fundraisingavond te organiseren. We toveren het Escoffier-restaurant om tot een heuse Afrikaanse jungle, helemaal afgewerkt met aangepaste markt, decoratie, muziek en acts. En jij kan daarbij zijn! Klik hier voor meer informatie.

De samenwerking tussen Hotelschool Ter Duinen en de Ugandan Hotel Tourism Trainings Institute (UHTTI) is op een verrassende wijze tot stand gekomen. Het was namelijk zo dat de Vlaamse Overheid scholen aanspoorde om een internationale samenwerking op touw te zetten. Zo is de Hotelschool Ter Duinen in Uganda beland. Het werd al snel duidelijk dat deze school achter hinkte met verouderde lokalen, een ongestructureerde werking, een tekort aan schoolboeken en internet, enzovoort.

Toch bleken er ook vrij veel gelijkenissen te zijn tussen beide scholen. Zo zitten er aan beide scholen studenten op internaat en beschikken ze beide over een hotel en restaurant. De beslissing viel al snel om de samenwerking tussen de scholen aan te gaan, waardoor er nu een akkoord is om een didactisch hotel te plaatsen dat tegen 2020 klaar moet zijn. In de stad Jinja komt ook een school met keuken, restaurant en hotel met 80 kamers. Daarbovenop komt er ook nog eens een internaatblok voor jongens en meisjes.

Ondertussen is er al een zestal keer naar Uganda gereisd, waarbij bijvoorbeeld docenten van de hotelschool Ter Duinen de Oegandese leerlingen de geheimen van de Franse keuken hebben aangeleerd, maar dan met de producten van daar. Ook aan de zaalexpertise, de gestructureerde werking en hun marketingstrategie is gesleuteld. Ondertussen is er ook al een computernetwerk uitgebouwd, waardoor studenten en docenten eindelijk toegang hebben tot het Internet.

Hoe is VIVES dan precies bij dit project betrokken geraakt? Eén van de docenten van de Hotelschool Ter duinen, mevrouw Chantal Vandekerckhove is tevens een docent aan de hogeschool VIVES. Deze docent vond het dan ook een uitgelezen kans om de derdejaarsstudenten Eventmanagement bij dit project te betrekken en een fundraising op de rails te zetten. Zo is Diner Afrique ontstaan.

We toveren Escoffier-restaurant van de Hotelschool Ter Duinen om tot een heuse Afrikaanse jungle, helemaal afgewerkt met aangepaste markt, decoratie, muziek en acts. En jij kan daarbij zijn!

WAAR EN WANNEER?
6 december 2017
18:30

Hotelschool Ter Duinen
Escoffier-restaurant
Houtsaegerlaan 40
8670 Koksijde

0478/010748

 

diner
Back to top